Obecnie cenniki w kraju właśnie są w tendencji wzrostowej. Czy ta cena pozwala na zarobek przy obecnych kosztach ponoszonych przez producentów?

Mamy wiosnę, czas, w którym rosną nadzieję producentów świń na dobre ceny za tuczniki w związku ze zbliżającym się sezonem grillowym oraz imprez masowych na wolnym powietrzu. Okres ten zawsze wzbudza nadzieję na to, że wzmożony popyt pobudzi cenniki i utrzyma je na wysokim poziomie. Tak, obecnie cenniki w kraju właśnie są w tendencji wzrostowej i na chwilę pisania artykułu osiągnęły poziom w okolicach 9,50 zł za kg w klasie E. Czy ta cena pozwala na zarobek przy obecnych kosztach ponoszonych przez producentów? Jaki poziom cenowy musi być osiągnięty za 3 miesiące, aby cykl otwarty mógł zarobić? Wszak ceny warchlaka zarówno krajowego jak i importowanego są na bardzo wysokim poziomie! Czy taniejące zboże pozwoli zniwelować te wysokie ceny zwierząt? Na to wszystko postaram się odpowiedzieć w niniejszym artykule.

 

link do artykułu

źródło: www.3trzy3.pl

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj