W jednym z paneli o nazwie "W poszukiwaniu powtarzalnego produktu i dobrej ceny - łańcuch zaopatrzenia gastronomii" znalazła się prelekcja prof. dr hab. Agnieszki Wierzbickiej (Zakład Techniki w Żywieniu SGGW) na temat znaczenia Systemu Jakości PQS w gastronomii. Pani Profesor omówiła główne założenia Systemu PQS, wskazała czym się charakteryzuje wieprzowina produkowana w Systemie PQS, jaka jest rola PQS w gastronomii i jakie przełożenie na rynek gastronomiczny ma ten System. Po prezentacji odbyła się dyskusja z udziałem uczestników konferencji, podczas której goście dopytywali jak wygląda rola certyfikacji Systemu Jakości PQS i jakie korzyści niesie ze sobą PQS dla konkretnych branż rynku FMCG. W trakcie całego dnia goście Food Business Forum mogli przekonać się o walorach smakowych wieprzowiny PQS podczas kilku pokazów kulinarnych z udziałem mistrza kulinarnego.
Food Business Forum jest specjalistyczną konferencją "business-to-business" dla kadr zarządzających, poświęconą perspektywom i najnowszym trendom na rynku usług gastronomicznych. Uczestnikami są przede wszystkim menedżerowie największych sieci gastronomicznych, osoby odpowiedzialne za rozwój i inwestycje, właściciele i kadra zarządzająca restauracji, kompleksów restauracyjno-hotelowych i firm cateringowych, przedstawiciele instytucji finansowych, wiodący dostawcy produktów, technologii i urządzeń.
tekst: Anna Ostrowska, Propublic Sp. z o.o.