W dniu  27 października br.  w Warszawie odbyła się 8 edycja Food Business Forum pt. "Rynek gastronomiczny w Polsce - optymalizacja łańcucha zaopatrzenia jako warunek rozwoju". Partnerami strategicznymi Forum byli autorzy Systemu Jakości Wieprzowiny PQS (Pork Quality System): Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "OLSUS" oraz Związek "Polskie Mięso".

W jednym z paneli o nazwie "W poszukiwaniu powtarzalnego produktu i dobrej ceny - łańcuch zaopatrzenia gastronomii" znalazła się prelekcja prof. dr hab. Agnieszki Wierzbickiej (Zakład Techniki w Żywieniu SGGW) na temat znaczenia Systemu Jakości PQS w gastronomii. Pani Profesor omówiła główne założenia Systemu PQS, wskazała czym się charakteryzuje wieprzowina produkowana w Systemie PQS, jaka jest rola PQS w gastronomii i jakie przełożenie na rynek gastronomiczny ma ten System. Po prezentacji odbyła się dyskusja z udziałem uczestników konferencji, podczas której goście dopytywali jak wygląda rola certyfikacji Systemu Jakości PQS i jakie korzyści niesie ze sobą PQS dla konkretnych branż rynku FMCG. W trakcie  całego dnia goście Food Business Forum mogli przekonać się o walorach smakowych wieprzowiny PQS podczas   kilku pokazów kulinarnych z udziałem mistrza kulinarnego.

Food Business Forum jest specjalistyczną konferencją "business-to-business" dla kadr zarządzających, poświęconą perspektywom i najnowszym trendom na rynku usług gastronomicznych. Uczestnikami są przede wszystkim menedżerowie największych sieci gastronomicznych, osoby odpowiedzialne za rozwój i inwestycje, właściciele i kadra zarządzająca restauracji, kompleksów restauracyjno-hotelowych i firm cateringowych, przedstawiciele instytucji finansowych, wiodący dostawcy produktów, technologii i urządzeń.

tekst: Anna Ostrowska, Propublic Sp. z o.o.


Wykład prof. dr hab. A. Wierzbickiej






Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand