W dn. 14 lutego br. Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) opublikował komunikat nr 21 Głównego Lekarza Weterynarii o zakończeniu monitoringu mięsa wieprzowego pochodzącego z Niemiec na obecność dioksyn. Badania były prowadzone od połowy stycznia i GIW na bieżąco publikował informacje o ich wynikach. Do badań laboratoryjnych pobrano łącznie 81 próbek środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Otrzymane wyniki badań wszystkich próbek nie wykazały przekroczenia dopuszczalnej zawartości dioksyn, co świadczy, że produkty z których pobrano próbki były bezpieczne i nie stanowiły zagrożenia dla zdrowia konsumentów.
 
 
Źródło: FAPA/FAMMU na podst. GIW
 
Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand