W 2011 roku produkcja mięsa w Czechach obniżyła się kolejny rok z rzędu. Spadkowy trend w produkcji utrzymuje się od 2004 roku, tj. od przystąpienia tego kraju do Unii Europejskiej. W minionym roku Czesi wyprodukowali łącznie 505,4 tys. ton mięsa, czyli o 6,2% mniej niż w 2010 roku. Produkcja mięsa wołowego i cielęcego obniżyła się o 2,9% do 72,1 tys. ton, natomiast wytwórczość mięsa wieprzowego zmniejszyła się o 4,7% do 262,9 tys. ton. Największy spadek produkcji odnotowano jednak w przypadku drobiu (9,6% do 170,1 tys. ton).

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst.: Czech Statistical Office

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand