Chiński rząd opracował pięcioletni plan zwiększenia produkcji mięsa oraz modernizacji sektora mięsnego. Do 2015 r. produkcja mięsa ogółem w Chinach ma wzrosnąć o 7% wobec 2010 r. do 85 mln ton. Przemysł mięsny ma ulec restrukturyzacji, planowane są inwestycje mające na celu poprawę bezpieczeństwa i jakości produktów. W ramach pięcioletniego planu, produkcja wieprzowiny ma wzrosnąć w 2015 r. o 6% wobec 2010 r. do 53,6 mln ton, mięsa drobiowego do 17,8 mln ton, wołowiny do 6,53 mln ton, a mięsa owczego do 5 mln ton.

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Pig Progress z dn. 09.03.2012

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand