W dn. 8 listopada br. w Dzienniku Urzędowym UE opublikowano rozporządzenie wykonawcze Komisji UE nr 1036/2012 o zezwoleniu na import z Chorwacji do UE świeżego mięsa i produktów wieprzowych, bez wymogu poddawania ich specyficznemu procesowi obróbki. Proces negocjacji o dopuszczeniu chorwackiej wieprzowiny na rynek unijny rozpoczął się w styczniu 2005 r., po zakończeniu przez Chorwację programu szczepień trzody chlewnej przeciwko klasycznemu pomorowi świń. Rozporządzenie wejdzie w życie dwudziestego dnia po jego opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym UE.

 

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Dziennika Urzędowego UE z dn. 08.11.12

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand