Produkcja świń naszą siłą! Zapraszamy na Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie

 

Baner Forum swinie5 5

Już 6 i 7 czerwca redakcja top agrar Polska zaprasza na V Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie. To największa, niezależna konferencja kierowana do producentów świń i przedstawicieli branży związanej z produkcją trzody chlewnej. Tradycyjnie spotkamy się w gronie ekspertów: najwytrwalszych producentów trzody chlewnej ekspertów, którym tak jak naszej konferencji przyświeca hasło „Produkcja świń naszą siłą!”. W naszym spotkaniu udział wezmą fachowcy z kraju oraz zza granicy.

 

Jak redukcja pogłowia świń w Niemczech wpłynie na sektor w całej Unii? Jakie będą wyzwania rynkowe w najbliższych miesiącach i latach? Czy Duńczycy będą dalej sprzedawać warchlaki? Jak budować i modernizować chlewnie pod kątem nowych wymagań dobrostanu? Na te pytania oraz wiele więcej odpowiadać będziemy 6 i 7 czerwca w Licheniu Stary.

To już nasze piąte spotkanie z cyklu Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, na którym poza bogatą częścią merytoryczną, nie zabraknie czasu na kuluarowe spotkania branżowe. Po części wykładowej zapraszamy na uroczystą kolację oraz wspólną zabawę. A z okazji naszego 5 jubileuszu będzie również niespodzianka!

Nie zwlekaj zapisz się na nasze Forum: https://bit.ly/3ot48xP

Liczba miejsc ograniczona! Czekamy na Ciebie w Licheniu Starym 6 i 7 czerwca 2023 na Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie.

W programie m.in. podejmować będziemy następujące tematy:

  • Redukcja pogłowia świń w Niemczech a wyzwania rynkowe – dr Albert Hortmann-Scholten IR Dolna Saksonia (Niemcy)
  • Czy lider w produkcji prosiąt ograniczy ich sprzedaż? – Markus Fiebelkorn, Danske Svine Producenten (Dania)
  • Żywienie świń odporne na wahania kosztów pasz – dr Tomasz Schwarz, UR Kraków
  • Nowe przepisy w zakresie dobrostanu świń w UE – prof. dr hab. Roman Kołacz, UMK Toruń (Polska)
  • Jak budować chlewnie zgodnie z wymogami dobrostanowymi? – dr Bernhard Feller, IR Nadrenia Północna- -Westfalia (Niemcy)
  • Stres przyczyną obniżonej efektywności produkcji świń – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, MCMW UJ – UR Kraków (Polska)
  • Krytyczne punkty kontroli w ochronie zdrowia świń – dr n. wet. Karol Wierzchosławski, Agrobiovet Gniezno (Polska)
  • Perspektywy i trendy konsumenckie a możliwość sprzedaży mięsa - Knud Buhl, dyrektor skupu Danish Crown (Dania)
  • Wyzwania na rynku wieprzowiny – Łukasz Dominiak, Smithfield Polska
  • Fetura Cloud – urządzenie do precyzyjnego rozkarmiania loch – Janusz Lewandowski, Wesstron
  • Duński duroc kluczem do sukcesu – świadomy wybór czy konieczność? – Arkadiusz Koligot, Bes Gen
  • Maternal Imprinting – jak zadbać o dobry start prosiąt i zwiększyć ich naturalną odporność – Monika Wachowiak Lallemand
  • Program hodowlany Danish Genetics ukierunkowany na zrównoważony rozwój – Urlik Lundgaard, Danish Genetics (Dania)
  • Lepiej zapobiegać niż tracić! – Grzegorz Świerczyński MSD Animal Health Poland.
Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand