W dniu 4 czerwca 2025 r. w siedzibie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się spotkanie inauguracyjne komisji zarządzających funduszami promocji produktów rolno-spożywczych. Podczas wydarzenia Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Czesław Siekierski, wręczył akty powołania członkom poszczególnych komisji zarządzających.

 

W skład komisji zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Wieprzowego powołani zostali:

 

Członkowie reprezentujący ogólnokrajowe organizacje zrzeszające podmioty prowadzące chów lub hodowlę świń:

  1. Pan Paweł Krajmas – Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”
  2. Pan Andrzej Kabat – Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”
  3. Pan Artur Ławniczak – Związek Zawodowy Centrum Narodowe Młodych Rolników
  4. Pani Aneta Englot – Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni "Samopomoc Chłopska"
  5. Pan Hubert Sieczkiewicz – Stowarzyszenie Polska Tradycja Smaku

Członkowie reprezentujący ogólnokrajowe organizacje zrzeszające zakłady przetwórcze mięsa lub prowadzące działalność w zakresie uboju świń:

  1. Pan Wiesław Różański – Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)
  2. Pan Jacek Strzelecki – Związek „Polskie Mięso”
  3. Pan Tomasz Parzybut – Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP

Członek reprezentujący Krajową Radę Izb Rolniczych:

  1. Pan Wiesław Burzyński
 2025 06 05
 

Źródło: www.gov.pl

Link

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj