Przez lata promowano oleje roślinne jako „zdrowszą” alternatywę dla tłuszczów zwierzęcych. Jednak najnowsze badania naukowe pokazują, że smalec, masło i boczek mogą przynieść organizmowi znacznie więcej korzyści niż powszechnie sądzono. Brytyjscy naukowcy po 20 latach badań uznali smalec za najlepszy tłuszcz do gotowania – przewyższający nawet oliwę z oliwek. Jakie właściwości zdrowotne kryją te tradycyjne produkty i dlaczego warto przywrócić je do codziennej diety?

link do artykułu

źródło: www.fronda.pl 

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj