Od 1 stycznia 2010 r. zaostrzono przepisy dotyczące informacji łańcucha żywnościowego (FCI). Obecnie wszystkie zwierzęta (bydło, owcy i kozy) kierowane bezpośrednio lub pośrednio do rzeźni będą musiały posiadać świadectwa FCI, informujące o przebiegu leczenia i chorobach. Dotychczas przepisy te stosowano tylko dla świń oraz cieląt.
Źródło: FAMMU/FAPA na podstawie: farminguk.com
Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj