Bułgaria uruchamia dobrowolny program etykietowania produktów mięsnych, którego celem jest walka z produktami „imitującymi” wartościowe towary. Programem zostanie wstępnie objętych dziewięć typów produktów mięsnych. Jak podkreślił bułgarski minister rolnictwa, Miroslaw Najdenow, rząd zamierza walczyć ze „śmieciami” zalewającymi stoły konsumentów w Bułgarii. Od 1 sierpnia br. użycie sformułowań „mięso mielone” albo „klopsiki mięsne” będzie dopuszczone w stosunku do produktów spełniających standardy krajowej produkcji (BDS). Jeśli produkty nie będą spełniać tych standardów, nie powinny być określane w podobny sposób.
 
 
Źródło: FAMMU/FAPA na podst.: AgraNet
 
Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand