Brazylijskie ministerstwo rolnictwa i brazylijska korporacja analiz rolnych (Embrapa) przewidują, że w ciągu nadchodzącej dekady produkcja mięsa w Brazylii wzrośnie o 10,9 mln ton. Największą dynamikę wzrostu będzie miało mięso kurcząt (4,2% rocznie), a następnie wołowina (2,1%) i wieprzowina (2%). Spożycie mięsa ogółem będzie rosło w Brazylii o 2,7% rocznie, a największy udział będzie miało mięso kurcząt, ze względu na rosnącą preferencję brazylijskich konsumentów dla tego gatunku mięsa. Analizy wskazują również na korzystny klimat dla brazylijskiego eksportu w ciągu najbliższych 10 lat, szczególnie dla mięsa drobiu i wieprzowiny.

 

 

Źródło: FAPA/FAMMU na podst. World Poultry z dn. 18.06.12

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand