Według brazylijskiego stowarzyszenia producentów Embrapa, koszty produkcji brojlerów i wieprzowiny w Brazylii obniżyły się w kwietniu br. odpowiednio o 4,12% i 0,17%. W okresie styczeń-kwiecień br. produkcja brojlerów była o 20,3% tańsza niż przed rokiem, głównie ze względu na spadek cen pasz dla drobiu o 21,1%. W tym samym czasie koszty produkcji wieprzowiny obniżyły się o 14,2%, a wydatki na pasze dla świń były o 15,4% niższe. Koszty żywienia stanowią ok. 70% kosztów produkcji drobiu i 75% wieprzowiny.

 

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. ThePoultrySite z dn. 16.05.2013

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand