Według Embrapa, koszty produkcji kucht brojlerów i wieprzowiny obniżyły się w marcu br. odpowiednio o 4,91% i 4,97%. W pierwszym kwartale 2013 r. koszty produkcji brojlerów były o 16,2% niższe niż przed rokiem, głównie ze względu na spadek cen pasz dla drobiu o 17,5%. W tym samym czasie koszty produkcji wieprzowiny obniżyły się o 14%, a ceny pasz dla trzody były o 15,3% niższe. Wydatki na żywienie stanowią średnio 70% kosztów produkcji drobiu i 75% kosztów produkcji wieprzowiny.

 

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. ThePoultrySite z dn. 11.04.13

Polish Pig Breeders and Producers Association
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warsaw
phone. +48 22 723 08 06
fax. +48 22 723 00 83
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

© All rights reserved - 2017
Design CFTB.PL

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand