W dniach 17-19 lutego 2017 w Łodzi, w halach EXPO oraz MOSiR odbyła się 20 edycja Międzynarodowych Targów FERMA Świn i Drobiu. Impreza przyciągnęła 31 000 fachowców produkcji zwierzęcej z całej Polski, w tym PZHiPTCh „POLSUS”.

Podczas Targów 255 wystawców zaprezentowało bogatą ofertę wszystkiego, co niezbędne w chowie i hodowli począwszy od genetyki poprzez pasze i systemy ich zadawania, leki i preparaty weterynaryjne, wyposażenie, budynki inwentarskie, maszyny do zbioru i konserwacji pasz, a także ciągniki. W targach wzięły udział firmy z 12 państw.

Co roku istotnym elementem FERMY jest konferencja naukowo-techniczna. W tym roku wygłoszono blisko 50 referatów moderowanych przez wybitnych naukowców i praktyków, wśród których nie zabrakło tak uznanych w branży nazwisk jak prof. Zygmunt Pejsak. Na prelekcjach sale dosłownie „pękały w szwach”. Podczas Targów odbyła się m.in. prelekcja pt.: „Czy uda się ochronić polską produkcję świń przed skutkami ASF – czy podjęte środki zaradcze są skuteczne?“.

Stoisko informacyjne „POLSUS” sfinansowane w Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego cieszyło się sporym zainteresowaniem rolników z uwagi na rozporządzenie dotyczące dofinansowania zakupu materiału hodowlanego, które wkrótce ma zostać opublikowane. Ciekawostką i atrakcją na stoisku były także filmy promujące gospodarstwa hodowlane „POLSUS”, który przyciągał uwagę obrazem bogatym w sceny z codziennej praktyki hodowlanej w chlewniach.

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej 
„POLSUS" 
ul. Ryżowa 90
02-495 Warszawa
tel. +48 22 723 08 06
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Modernizacja strony internetowej www.polsus.pl sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

 

© Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2017
Projekt i wykonanie CFTB.PL

UWAGA! Ten serwis używa plików cookies.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Wszystko o plokach cookies tutaj